Maslowin viisauksia

20121123-092642.jpg
Jotta voimme toteuttaa itseämme, sen alla olevat asiat on oltava kunnossa. Lepo, ruoka ja vapaus on meille välttämätöntä. Turvallisuuden tunne on ratkaisevan tärkeää! Yhteenkuuluvuus kasvattaa itsetuntoa mm. Kun nämä ovat kunnossa –> sky is the limit! Näitä asioita voi peilata kilparatsadtajan elämään:
1. Hevosella ja ratsastajalla pitää olla lepo-ruoka-hauskan pito tasapainossa
2. Turvallisuus ympäristössä ja tunne sisimmässä, että uhkaa lähipiiristä ei löydy on tärkeää. Meille on tärkeää että hevosemme ovat turvassa ja voivat hyvin. Turhia haittatekijöitä tulee välttää 3. Yhteenkuuluvuus voi olla tiimiin ja ratsastusseuraan kuuluminen. Muodostamme sitä kautta myös oman tukiverkostomme joka tukee ja kannustaa. Sekä piristää vastoinkäymisissä, esim. hevosen sairastuessa.
4. Arvostaminen ja kunnioitus, myös nöyryys ovat välttämättömiä avaimia menestykseen. Muiden osaamisen arvostaminen on hienoa ja kunnioitus hevosia ja kanssaihmisiä kohtaan. Sinun täytyy myös uskoa itseesi ja osaamiseesi. You can do it!
5. Itsensä toteuttaminen, kilpailuissa menestyminen on kilparatsastajalle juuri sitä. Onnistuminen päivittäisessä treenissäkin tuntuu hienolta. Mikäli ei tunnu hyvältä, niin uskon että puutokset löytyvät edellä mainituista kohdista tai puutteellisesta motivaatiosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s