Anagårds Duracilla

DSC_0014Ratsastan nyt Cillaa gramaaneilla, jotta oikeat lihakset kaulassa kehittyisi. Pyrin pitämään gramaanit aina löysällä.Anagårds Duracilla

Tässä on meidän ”Cilla” joka on 4-vuotias suomalainen ratsuponi, jonka isä on Duendecillo P ja emänisä Park’s Taron. Cillasta tulee ja on jo iso poni, isoihin kilpailuihin. Cilla oli ”murrettu” kun se tuli meille, eli muutaman kerran ratsastettu. Monica, mun äiti joka omistaa Cillan osti ponin David Eklundilta. Cilla oli vauvana aika vekkuli, se ehti olla meillä tovin ennen kuin kiipesin varovasti ensimmäistä kertaa selkään, aluksi Cilla ei ymmärtänyt liikkua ollenkaan mihinkään, seisoi vaan paikallaan ja ihmetteli mitä tein selässä, sellaista se on nuorten kanssa kun niitä ratsastetaan sisään. Aluksi menimme porukalla maastoon, jolloin muiden hevosten vauhti ja eteenpäin meno sai Cillankin uskaltamaan ottamaan askelia eteenpäin, eikä mennyt kauaa ennenkuin Sini meidän tallilta laukkasi maastossa muiden perässä Cillalla.

Viime kesänä kerkesimmekin debutoimaan ensimmäisissä koulukilpailuissamme, helppo C 65% ja kilpailuja on ollut muutamat sen jälkeenkin. Aina kun ratsastan Cillalla varmistan että se on saannut purkaa perhoset vatsastaan jonnekkin muualle, esim juosta isossa tarhassaan ainakin tunnin ennen kun menen ratsastamaan sillä, täten olen välttänyt turhat pukit ja eriskummalliset proteistoinnit ratsastuksen aikana.

Cilla on erittäin hyväkäytöksinen ja urheiullinen. Harmi että se ei ole säkäkorkeudeltaan 170 cm, koska ottaisin samanlaisen hevoskokoisena! Viime viikonloppuna olimme Cillan kanssa ensimmäistä kertaa valmennuksissa, hienosti meni kaksi päivää peräkkäin kokonaiset tunnit molempina päivinä. Meille Cillan kanssa ei ole ongelma lähteä yksin maneesille treenaamaan, voin hyvin lastata sen yksin ja purkaa yksin, no problem. Cilla on todella utelias ja rohkea, joka myös oppii nopeasti. Koska Cilla on ratsuponi, päätin opettaa sille laukanvaihdot, jotka yleensä onnistuu kätevästi. Derecholle en sen sijaan halunnut opettaa laukanvaihtoja koska kouluponien ei tarvitse osata, eikä Park’s Tambourkaan osannut ja hyvä niin kun menee jyrkkiä vastalaukkateitä. Cillan kanssa ei tiedä vaikka starttaisin vaativaa B:tä joku päivä hauskuuden vuoksi. Vahvan vastalaukan harjoittaminen on kuitenkin sitäkin tärkeämpää…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s